BRUGGE  ENGELS FRANS

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Beschrijving

Het programma Frans, Engels en activiteiten in Vlaanderen is geschikt voor kinderen van 10 tot 17 jaar om een taalcursus te volgen en deel te nemen aan een sportief of cultureel activiteitenprogramma. Bovendien is begeleiding altijd aanwezig. Dit is een ideaal programma voor kinderen die een eerste taalcursus gaan volgen. 

De populatie aan internationale studenten die Nederlands in Brugge komen leren maakt het bovendien ook mogelijk voor uw kind(eren) om vrienden te worden met andere kinderen van rond de wereld. Dit maakt het ook mogelijk voor de studenten om buiten de lesuren hun taalvaardigheden verder te ontwikkelen!

Let op: Niet alle opties zijn doorheen het jaar beschikbaar. Zie tabblad "Data & Tarieven" voor meer details.

De lessen  : algemene informatie

 • Verblijf: Minimum één week

 • Duur van de lessen: 50 minuten

 • Aantal studenten per klas: Gemiddeld 12 studenten

 • Niveautest: Op dag van aankomst

 • Vakantiedagen: 21 juli en 15 augustus (programma kan variëren naargelang deze dagen)

 • Duur van activiteiten: 2 uur per dag

Programma

 • Frans, Engels & Cultuur: Dit is de meest intensieve cursus. Er worden 3 lessen per dag gegeven, die de nadruk leggen op het voeren van gesprekken. Het programma wordt vervolledigd door sportieve-, culturele-, en avondactiviteiten. Dit programma past het best bij de studenten die gemotiveerd zijn hun taalvaardigheden sterk te verbeteren op een korte tijd, en die ook kennis wensen te maken met de Vlaamse cultuur, en Brugge zelf. 

 • Frans, Engels & Sport: Er worden dagelijks 3 lessen Frans, Engels gegeven, die vervolledigd worden door ongeveer tien uur per week aan sportactiviteiten van de gekozen discipline. Deze worden begeleid door professionelen. 

  • Frans, Engels & Tennis: De tennislessen worden gegeven in gereputeerde sportieve clubs zoals "TC Brughia" of "TC de blauwe reiger". Dit is de ideale wijze om al sportend te werken aan taalvaardigheden. De tennisvelden in de verschillende sportclubs zijn ook allemaal overdekt in geval van slecht weer. 

  • Frans, Engels & Paardrijden: In samenwerking met manège Sanders

  • Frans, Engels & Omnisport: Het programma Omnisport bestaat uit hockey, basketbal, tafeltennis, squash, voetbal, beach volley, kayak, enz. Het exact programma zal afhangen van het weer, en kan dus niet meteen worden bepaald. 

  • Frans, Engels & Windsurfen: Het windsurfen neemt plaats in het sportcentrum Watersportclub VVW Brugge. Elke groep telt ongeveer 8 à 10 deelnemers. Al het nodige materiaal wordt door ons ter beschikking gesteld. Opgelet, om zich hieraan in te schrijven moet het kind over een zwembrevet beschikken, of ertoe in staat zijn meer dan 100 meter te zwemmen. Het programma "Nederlands & Windsurfen wordt enkel in de zomer aangeboden".

 • Gecombineerde cursus: De studenten die wensen meer dan één week te verblijven kunnen ervoor kiezen verschillende programma's te combineren (bijvoorbeeld: een week Engels & cultuur, gevolgd door een week Frans & Sport). Om hiervoor te kiezen, kunt u dit vermelden in het inschrijvingsdossier.

Recreatie & begeleiding

De school streeft ernaar taalonderwijs van de hoogste kwaliteit aan te bieden. Dit is waarom de lessen worden gegeven in kleine groepjes, en de activiteiten worden gehouden op ludieke wijze, waardoor de studenten snel vooruitgang boeken op vlak van woordenschat, luistervaardigheden, en het gebruiken van praktisch Nederlands. 

Ook in de avond worden er begeleide activiteiten georganiseerd in het Nederlands, zoals bijvoorbeeld filmavonden, bowling, spel zonder grenzen, tafeltennis, enz. De jongsten worden begeleid door tweetalige begeleiders die kunnen communiceren met de studenten in hun moedertaal indien nodig.

Brugge

Brugge is ongetwijfeld één van de meest charmante steden van Vlaanderen. De middeleeuwse stad wordt ook wel het "Venetië van het Noorden** genoemd, en is omgeven door kanalen en riviertjes. Het stadscentrum werd door UNESCO benoemd als "Werelderfgoed". 

De stad bevindt zich op ongeveer 10km van de Noordzee, waardoor Brugge ook beschouwd wordt als een zeer gewaardeerde badplaats. Onze taalschool, "Aan de Plas" bevindt zich in centrum van Brugge

Aan de plas

Onze taalschool, "Aan de Plas", is ideaal gelegen voor het uitoefenen van sportieve en academische activiteiten, en is open voor studenten tijdens de Paas- en zomervakantie.

Verblijf

Het verblijf neemt plaats op een internaat: de leslokalen en kamers bevinden zich in hetzelfde gebouw. Zo worden de studenten tijdens de volledige duur van het verblijf veilig gehouden. 

 • Verblijf op het internaat

Elk van de 16 kamers (4 tot 6 studenten per kamer) worden goed onderhouden, en hebben tot doel de studenten een comfortabele logeerplaats te bieden voor de duur van hun verblijf. Het internaat zelf biedt een prachtig uitzicht over een meer van 16 hectare. Alle kamers beschikken ook over een badkamer, en aparte WC. Wi-fi wordt ook gratis aangeboden over de hele campus. Het programma is ook inclusief volpension. 

Indien het verblijf twee of meer weken lang is, zal een toeslag worden gevraagd voor de nacht van zaterdag tot zondag (zie tabblad "Data & Tarieven"

 • Extern verblijf

Gezinnen die in de buurt op vakantie zijn kunnen er ook voor kiezen hun kinderen zonder verblijf in te schrijven (Dit houdt in dat de derde les van de dag geen deel meer uitmaakt van de cursus). Het middageten, de excursies, en andere activiteiten (sportief en cultureel) maken dan nog steeds deel uit van het programma (van 9u tot 17u). Alle mogelijke opties blijven echter wel beschikbaar (sport, tennis, cultuur, enz.)

Prijs : zie korting in de prijstabel

Opmerking : de lakens zijn niet inbegrepen. Wij vragen de deelnemers een slaapzak of bedlinnen voor een enkel bed mee te nemen.

Data 2021

Het programma gaat van zondag tot zaterdag (7 dagen, 6 nachten) en wordt elke week van de paas- en zomervakantie georganiseerd. 

Start- en einddata:

 • Paasvakantie: Van 4 april tot en met 17 april 2021 (windsurfen enkel in de zomer)

 • Zomervakantie: Van 27 juni tot en met 28 augustus 2021. Het is hierbij mogelijk meerdere programma's te combineren indien het verblijf meer dan één week telt.

 • Herfstvakantie van 31 oktober tot 6 november

De prijs is inclusief:

 • De cursus Nederlands

 • Niveautest Nederlands bij aankomst en vertrek

 • Een deelnamecertificaat

 • Het volledig excursieprogramma inclusief reiskosten en ingangsgelden

 • Activiteiten & animaties (films, barbecue, enz.)

 • Het lesmateriaal

 • Verblijf in volpension in gedeelde kamer

 • Alle sportactiviteiten & het sportmaterieel

 • Toezicht gedurende het volledige verblijf

 • Ongevallenverzekering

De prijs is exclusief:

 • De reis naar & van Brugge

 • Transfers van en naar het vliegveld van Brussel (Zaventem) of het Brusselse Zuid-station

 • Nacht tussen verblijven van meer dan één week

 • De toeslag voor de huur van de bedlinnen (€ 25/week)

Cursus & Activiteiten - Residentie, volpension duur van 1 tot 4 weken)

Zomer                             Cultuur.     Omnisport.       Tennis.            Paardrijden.   windsurfen

04/04 - 10/08                                            

11/04 - 17/08                                     

27/06 - 03/07                  

04/07 - 10/07                   585€             585€               635€                700€            700€

11/07 - 17/07                   585€             585€               635€                700€            700€

18/07 - 24/07                   585€             585€               635€                700€            700€

25/07 - 31/07                   585€             585€               635€                700€            700€

01/08 - 07/08                   585€             585€               635€                700€            700€ 

08/08 - 14/08                   585€             585€               635€                700€            700€ 

15/08 - 21/08                   585€             585€               635€                700€            700€ 

22/08 - 28/08                   585€             585€               635€                700€            700€ 

HERFSTVAKANTIE 

31/10 - 06/11                  615 €  CULTUUR & OMNISPORT

Toeslag verblijf - indien meer dan één week

Nacht van zaterdag tot zondag tussen 2 weken € 90

Huur beddengoed (per week) € 25